ERSTE Lakástakarék AKCIÓ – ingyen házhoz visszük!

Most érdemes ERSTE Lakástakarék számlát nyitni!Kedvezményesen, sorbaállás nélkül!

Az ERSTE Lakástakarék törvényi szabályozáson alapuló, rendkívül biztonságos megtakarítás, hiszen a befizetett betéti összegek és azok kamatai 100.000 euró értékhatárig az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) által biztosítottak.**** A számlanyitási kedvezménnyel nyitott ERSTE Lakástakarék is magas hozamot biztosít, amely köszönhető a 30%-os, évi maximum 72 000 Ft-os állami támogatásnak.

A legmagasabb fix hozamú befektetést ma a lakástakarék-pénztári konstrukciók jelentik Magyarországon!

Hiába nagy az érdeklődés a Családi Otthonteremtési Kedvezmény (CSOK) és a kedvezményes lakáshitelek iránt, hamar kiderül, hogy önerő nélkül nemcsak az új, de a használt lakáshoz jutás is reménytelen. Az önerő összegyűjtésének pedig a lakástakarékpénztár a legjobb módja!tipp

Egy havi betéttel megegyező számlanyitási díjkedvezménnyel** nyitható 60 hó, 72 hó, 96 hó, 120 hó megtakarítási idejű EgyOTTHON 0159 módozat. Mindenkinek ajánlható, aki a közeljövőben ingatlan vásárlását, felújítását, korszerűsítését, bővítését, korábban felvett pénzintézet útján folyósított lakáscélú kölcsön kiváltását tervezi. Szerződéses módozattól függően az EBKM*** állami támogatással: 4.22-10,28%.  A befizetésekre és az állami támogatásra egyaránt évi 0,1 % kamat jár. A megtakarítási időszakot követően a már szerződéskötéskor előre rögzített mértékű, kedvező kamatozású forint alapú lakáskölcsön – csak lehetőség, nem kötelező –  igényelhető. Hitel kamat: 5,90 %. (THM: 7,32-8,46%) Forint alapon igényelhető, árfolyamkockázat-mentes.

 

Lássunk egy egyszerű példát:

Havi 20 000 Ft megtakarítás esetén, 5 éves futamidő után Ön 3 600 000 Ft-hoz juthat hozzá, amennyiben a kapcsolódó lakáskölcsönt is igénybe veszi.*ERSTE lakástakarék egyotthon

 • Összes saját befizetés: 1.200.000 Ft
 • Állami támogatás: 360.000 Ft
 • Betéti kamat: 3.973 Ft
 • Megtakarítás összesen: 1.563.9730 Ft
 • Igényelhető lakáshitel: 2.036.0270 Ft
 • Hitel futamidő: 60 hó
 • Havi törlesztő: 40.670 Ft
 • Szerződéses összeg: 3.600.000 Ft****
 • 100% állami garancia
 • 0% Kamatadó
 • 0% EHO
 • Kedvezményesen nyitható!**

EgyOtthon 0159 tarifatáblázat (letöltés) 

 

Ebben az esetben csak 20 000 Ft számlanyitási díjat kell megfizetnie (mintha egy hónappal tovább takarékoskodna!!!), és 360 000 Ft állami támogatásra jogosult* 

FONTOS tudni!

 • A számlanyitási díjat, illetve a havi betétet nem kell a dokumentumok aláírásakor kifizetnie:

A lakástakarék számla nyitását követően, az egy havi betéttel megegyező összegű számlanyitási díjat az ajánlat aláírását követő hónap 10. napjáig kell utalni. Az első havi betétet a számlanyitási díjjal együtt, vagy akár a rákövetkező hónapban is fizetheti! A lakástakarék megtakarítási ideje abban a hónapban kezdődik, amikor mind két összeg  (+ a 150 Ft. havi számlavezetési díj) beérkezett.

 • Nem MA kell aláírnia a dokumentumokat! A Lakáselőtakarékossági Szerződéskötési Ajánlatot díjmentesen kivisszük az Ön által kiválasztott helyre, az Önnek megfelelő időpontban!
 • Nem kell lakossági bankszámlát nyitnia az ERSTE Bank-nál,
 • Nem kell az ERSTE Bankhoz érkeztetnie a jövedelmét, és
 • Nem kell csoportos befizetéssel fizetnie vagy bármilyen kiegészítő terméket kötnie!
 • 60, 72, 96, és 120 hónap megtakarítási időszak közül választhat!
 • Az akció az ERSTE BANK HUNGARY ZRT. fiókhálózatában nem érhető el! Igényléshez elég ha csak kitölti a lenti űrlapot! 
 • A családon belül több szerződést is köthet közeli hozzátartozóira (kedvezményezettekre), így az állami támogatást megtöbbszörözheti és a családon belül megkötött szerződéseket a végén el lehet költeni egyetlen lakásra is. Elköltheti bármelyik közeli hozzátartozó bármely lakáscéljára is, tehát köztük a szerződőjére is.
 • A lakáscélú felhasználásról az aktuális élethelyzetének megfelelően dönthet a megtakarítási időszak végén.
 • A kedvezményes, fix kamatozású lakáskölcsön igénybevétele csak lehetőség, nem kötelező!

Az ERSTE Lakástakarékpénztár lakáscélú felhasználási lehetősége széleskörű, korlátozásoktól mentes. Az innen letölthető dokumentumból is látható, hogy ez a konstrukció gyakorlatilag minden lakással kapcsolatos költség finanszírozására alkalmas.

A lakástakarék szerződés részletes leírást az Általános Szerződési Feltételek (ASZF 2017.07.01-tól letöltése), az ERSTE Lakástakarék által felszámított díjakat, költségeket a díjtáblázat (2017.06.14-től letöltése) tartalmazza. A lakástakarékpénztár egyéb költségeket csak az ügyfél által igényelt egyéb szolgáltatások után számíthat fel, melyeket díjtáblázatban kell rögzíteni.tipp

HASZNÁLJA KI AZ ONLINE IGÉNYLÉS ELŐNYEIT – mert ezzel most sokat spórolhat! Küldje el az adatokat 2018.01.25. napjáig, és díjmentesen kivisszük Önnek a Lakáselőtakarékossági Szerződéskötési Ajánlatot az Ön által kiválasztott helyre, az Önnek megfelelő időpontban!

A lakástakarék online igénylési űrlap kitöltéséhez szükséges iratok:

 • Adóigazolvány
 • Személyi igazolvány (ha nincs, vagy lejárt: jogosítvány, útlevél…)
 • Lakcímkártya (ha van)

Az online igénylés folyamata:

 1. Töltse ki az alábbi űrlapot! Az igénylési adatlap kitöltése csupán néhány percet vesz igénybe. (Az űrlap kitöltésével semmilyen kötelezettséget nem vállal! Az adatok alapján előkészített Lakáselőtakarékossági Szerződéskötési Ajánlat aláírásakor – a személyes adatok egyeztetését, és a teendők megbeszélését követően – is van lehetőség változtatásra…)
 2. Előzetes időpont egyeztetést követően, az megbeszélt időben – akár 24 órán belül – és az Ön által meghatározott helyszínen, aki az előkészített Lakáselőtakarékossági Szerződéskötési Ajánlatot, és az egyéb szükséges dokumentumokat aláírásra eljuttatja Önnek!
 3. A személyes adatok egyeztetését, és a teendők megbeszélését – az esetleges módosításokat, a hiányzó adatok pótlását – követően Ön aláírja a dokumentumokat! (Az aláíráskor nem kell semmit fizetnie. Az első havi betétet az aláírás hónapjának utolsó napjáig, de legkésőbb az ajánlat aláírását követő hónap 10. napjáig kell befizetni/utalni.)

A honlapon keresztül gyűjtött adatokat kizárólag a kért szolgáltatás teljesítéséhez használjuk fel. Az adatok kezelését minden esetben a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LIII. törvény előírásait maradéktalanul betartva végezzük. A részletes adatvédelmi nyilatkozat folyamatosan elérhető a honlap nyitóoldalán.

* Az állami támogatás éves mértéke szerződésenként és személyenként, az adott megtakarítási évben – rendszeres befizetést feltételezve – az adott szerződés alapján betétként elhelyezett összeg 30%-a, legfeljebb évi 72 000 Ft, amely havi 20 000 Ft-os megtakarítás esetén érhető el.

** A számlanyitási díjkedvezmény igénybevételének  feltétele:

 1. Az ügyfél vállalja, hogy az általa megkötött EgyOtthon 0159 módozatú lakás-előtakarékossági szerződés mindenkori szerződéses összege 1%-ának megfelelő mértékű számlanyitási díj a lakás-előtakarékossági számlája terhére utólagosan beterhelésre kerül, amennyiben az alábbi vállalások maradéktalanul nem teljesülnek:
 2. Ügyfél vállalja, hogy a lakás-takarékpénztári szerződést a szerződés megkötésétől, a teljes megtakarítási időszak alatt nem szünteti meg, illetve nem valósít meg olyan cselekményt, mely a szerződés megszűnését eredményezi. Vállalja továbbá, hogy a szerződés megkötésétől, a teljes megtakarítási időszak alatt a szerződést nem osztja meg, a szerződéses összeget nem csökkenti szerződés módosítással, a vállalttól alacsonyabb betétbefizetéssel, illetve a szerződést nem ruházza át más lakás-előtakarékoskodóra.
 3. Ügyfél vállalja, hogy a lakás-előtakarékossági szerződés megkötésétől, a teljes megtakarítási időszak alatt a lakás-takarékpénztári szerződés szerinti havi rendszerességű betét befizetési kötelezettségének elmaradása nem éri el a három havi betétnek megfelelő összeget.
 4. Ügyfél megerősíti, hogy az ERSTE Lakástakarék Zrt. és az Erste Bank Csoport tagjai részére levélben, telefonon, sms/mms-ben, internetes rendszereken keresztül (pl. Netbank, stb.), e-mail-en reklám kiadványokat küldhetnek és ennek érdekében az értesítési címét és a mobil telefonszámát rendelkezésre bocsátja, továbbá az ehhez szükséges adatátadási, adat összekapcsolási és társ-adatkezelési hozzájárulását megerősíti.”

“A lakás-előtakarékoskodó vállalja és elfogadja, hogy a 2-3. pontban tett vállalások bármelyikének nem teljesítése esetén, az igénybe vett teljes kedvezményt a Lakás-takarékpénztár utólagosan jogosult a lakás-takarékpénztári számlán nyilvántartott megtakarításból levonni az alábbiak szerint. A fent írt kötelezettségek megszegése napjával a kedvezmény visszafizetése azonnal esedékessé válik. Amennyiben a lakás-előtakarékossági számla egyenlege a kedvezmény utólagos megfizetésére nem nyújt fedezetet, a különbözetet az ERSTE Lakástakarék Zrt. bármely más módon érvényesítheti. A kedvezmény kizárólagosan kötési kedvezmény, az nem vonatkozik a lakás-takarékpénztári szerződés módosításaira.

A levonás mértéke:

 • az első négy megtakarítási évben az igénybe vett teljes kedvezmény 100% -a,
 • az 5-6. megtakarítási évben az igénybe vett teljes kedvezmény 75%-a,
 • a 7-8. megtakarítási évben az igénybe vett teljes kedvezmény 50%-a, illetve
 • a 9-10. megtakarítási évben az igénybe vett teljes kedvezmény 25%-a.”
(Hirdetmény: ERSTE Lakástakarék Zrt. által nyújtott akciók – Érvényes: 2017.10.01-től)

*** Az EBKM a pénzintézeti termékek tényleges éves hozamát jelző mutató, melynek segítségével össze lehet hasonlítani a bankok kamatígéreteit. Az EBKM értékei a 82/2010. (III. 25.) Korm. rendelet 4.§ (4) bekezdésben foglaltak figyelembe vételével, 20 000 Ft/hó betételhelyezéssel, valamint a módozat szerinti számlanyitási- és számlavezetési díjjal kerültek meghatározásra.

**** A lakáselőtakarékossági szerződés meghatározott összegre vonatkozik, amelyet szerződéses összegnek nevezünk. A szerződésben meghatározott összeg egyenlő a betét, a betétre jóváírt kamat, az állami támogatás, a támogatásra jóváírt kamat és a futamidő végén a lakás-takarékpénztár által folyósítandó lakáshitel együttes összegével.

***** Ha egy hitelintézet fizetésképtelensége miatt, az ott lévő bankbetét nem vehető fel, akkor az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) az ügyfél részére kártalanítást fizet. A kártalanítás betétesenként és egy hitelintézetre összevontan legfeljebb 100 ezer eurónak megfelelő forintösszeg.