Most érdemes ERSTE Lakástakarék számlát nyitni! Kedvezményesen, sorbaállás nélkül!

Nyisson ERSTE Lakástakarék számlát 6, 8 és 10 éves megtakarítási időre hűségvállalási kötelezettséggel** egy havi betéttel megegyező számlanyitási díjkedvezménnyel, mert MOST ezzel sokat spórolhat!

Miért ajánljuk Önnek?

 • MERT most az ERSTE Lakástakarék számla nyitásához NEM KELL SORBA ÁLLNIA! Kérdéseire telefonon, írásban, előzetes időpont egyeztetéssel akár személyesen, a szükséges időt rászánva, az Ön által meghatározott helyen, és időpontban kaphat választ. Az igényléshez elég ha csak kitölti a lenti űrlapot!
 • Mert most a teljes adminisztrációt elintézzük Ön helyett! Az ERSTE Lakástakarék számla nyitásához szükséges dokumentumot szakértő tanácsadó munkatársaink segítségével akár otthonában, vagy munkahelyén is aláírhatja!
 • Szakértő kollégánk az ERSTE Lakástakarék teljes megtakarítási ideje alatt az Ön rendelkezésére áll.

Miért pont az ERSTE Lakástakarékot?

 • Az ERSTE Lakástakarék törvényi szabályozáson alapuló, rendkívül biztonságos megtakarítás
 • Kiemelkedő és garantált a hozam.  Az állam évente akár 72 000 Ft-tal járul hozzá lakáscélú terveihez!****
 • A megtakarítás teljes mértékben kamatadó- és EHO-mentes
 • A befizetett betéti összegek és azok kamatai 100.000 euró értékhatárig az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) által biztosítottak.***
 • A családon belül több szerződést is köthet közeli hozzátartozóira (kedvezményezettekre), így az állami támogatást megtöbbszörözheti és a családon belül megkötött szerződéseket a végén el lehet költeni egyetlen lakásra is. Elköltheti bármelyik közeli hozzátartozó bármely lakáscéljára is, tehát köztük a szerződőjére is!
 • Rugalmasan választhatja meg havi befizetése összegét és a megtakarítás futamidejét!
 • A kedvezményes, fix kamatozású lakáskölcsön igénybevétele csak lehetőség, nem kötelező!
 • Felújítástól a korszerűsítésen, vagy vásárláson át a hitelkiváltásra is felhasználható! A lakáscélú felhasználásról az aktuális élethelyzetének megfelelően dönthet a megtakarítási időszak végén! Az innen letölthető dokumentumból is látható, hogy ez a konstrukció gyakorlatilag minden lakással kapcsolatos költség finanszírozására alkalmas.

Hiába nagy az érdeklődés a Családi Otthonteremtési Kedvezmény (CSOK) és a kedvezményes lakáshitelek iránt, hamar kiderül, hogy önerő nélkül nemcsak az új, de a használt lakáshoz jutás is reménytelen. Az önerő összegyűjtésének pedig az ERSTE Lakástakarék az egyik legjobb módja!

Ezen felül;

 • NEM kell lakossági bankszámlát nyitnia az ERSTE Bank-nál,
 • NEM kell az ERSTE Bankhoz érkeztetnie a jövedelmét, és
 • NEM kell csoportos befizetéssel fizetnie vagy bármilyen kiegészítő terméket kötnie!
 • Az akció az ERSTE BANK HUNGARY ZRT. fiókhálózatában nem érhető el! Igényléshez elég ha csak kitölti a lenti űrlapot! 

Mennyi számlanyitási díjat spórolhat most meg?

Hűségvállalási kötelezettség mellett** most akár 56.000 Ft-tal kevesebb lehet a számlanyitási díja – havi 20 000 Ft. megtakarítás esetén -, az egy havi betéttel megegyező számlanyitási díjjal kötött szerződésnek. (Az egy havi betéttel megegyező a díjkedvezményes ajánlat részleteit tartalmazó hatályos hirdetményben (2018.01.10-től ) meghatározottak szerint feltétele, hogy a Lakás-előtakarékoskodó írásban Hűség vállalási kötelezettséget tesz!)

 • 6 éves szerződés esetében: 24.000 Ft.-tal kevesebb lehet a számlanyitási díj!
 • 8 éves szerződés esetében: 40.000 Ft.-tal kevesebb lehet a számlanyitási díj!
 • 10 éves szerződés esetében: 56.000 Ft.-tal kevesebb lehet a számlanyitási díj!

Melyik megtakarítási időt ajánlunk Önnek?

Havi 20 000 Ft megtakarítás esetén, 6 éves futamidő után Ön 4 400 000 Ft-hoz juthat hozzá, amennyiben a kapcsolódó lakáskölcsönt is igénybe veszi.*

 • Összes saját befizetés: 1.440.000 Ft
 • Állami támogatás: 432.000 Ft
 • Betéti kamat: 5.620 Ft
 • Megtakarítás összesen: 1.877.620 Ft
 • Igényelhető lakáshitel: 2.522.380 Ft
 • Hitel futamidő: 72 hó
 • Havi törlesztő: 41.690 Ft
 • Szerződéses összeg: 4.400.000 Ft****
 • 100% állami garancia
 • 0% Kamatadó
 • 0% EHO
 • Kedvezményesen nyitható!** 

 

Ebben az esetben csak 20 000 Ft számlanyitási díjat kell fizetnie (mintha egy hónappal tovább takarékoskodna!!!), és 432 000 Ft állami támogatásra jogosult*

6 éves8 éves,és 10 éves  kalkulációs táblázat – havi 20 000 Ft megtakarítással

Milyen költségekre kell számítani?

 • A számlanyitási díj alap esetben a szerződéses összeg 1 százaléka, de MOST 6, 8 és 10 éves megtakarítási időre, hűségvállalási kötelezettség mellett** egy havi betéttel megegyező számlanyitási díjjal kell számolni.
 • Havi számlavezetési díj,  150 Ft.

Nézzünk egy példát, egy havi 20.000 forintos megtakarítást: Első utalás összege: 40 150 Ft. (20 000 Ft. számlanyitási díj, és a 20 150 Ft. havi betét + számlavezetési díj.) A számlanyitási díjat, illetve a havi betétet nem kell a dokumentumok aláírásakor kifizetnie:

 • A lakástakarék számla nyitását követően, az egy havi betéttel megegyező összegű számlanyitási díjat az ajánlat aláírását követő hónap 10. napjáig kell utalni. Az első havi betétet a számlanyitási díjjal együtt, vagy akár a rákövetkező hónapban is fizetheti! A lakástakarék megtakarítási ideje abban a hónapban kezdődik, amikor mind két összeg  (+ a 150 Ft. havi számlavezetési díj) beérkezett.
 • Az  követően, minden hónap 10. napjáig: 20 150 Ft.

Hogyan nyithat egyszerűen ERSTE Lakástakarék számlát?

Küldje el az adatokat 2018.03.20. napjáig , és díjmentesen kivisszük Önnek a Lakáselőtakarékossági Szerződéskötési Ajánlatot az Ön által kiválasztott helyre, az Önnek megfelelő időpontban!

A lakástakarék online igénylési űrlap kitöltéséhez szükséges iratok:

 • Adóigazolvány
 • Személyi igazolvány (ha nincs, vagy lejárt: jogosítvány, útlevél…)
 • Lakcímkártya (ha van)

Az online igénylés folyamata:

 1. Töltse ki az alábbi űrlapot! Az igénylési adatlap kitöltése csupán néhány percet vesz igénybe. (Az űrlap kitöltésével semmilyen kötelezettséget nem vállal! Az adatok alapján előkészített Lakáselőtakarékossági Szerződéskötési Ajánlat aláírásakor – a személyes adatok egyeztetését, és a teendők megbeszélését követően – is van lehetőség változtatásra…)
 2. Előzetes időpont egyeztetést követően, az megbeszélt időben – akár 24 órán belül – és az Ön által meghatározott helyszínen, aki az előkészített Lakáselőtakarékossági Szerződéskötési Ajánlatot, és az egyéb szükséges dokumentumokat aláírásra eljuttatja Önnek!
 3. A személyes adatok egyeztetését, és a teendők megbeszélését – az esetleges módosításokat, a hiányzó adatok pótlását – követően Ön aláírja a dokumentumokat! (Az aláíráskor nem kell semmit fizetnie. Az első havi betétet az aláírás hónapjának utolsó napjáig, de legkésőbb az ajánlat aláírását követő hónap 10. napjáig kell befizetni/utalni.)

A honlapon keresztül gyűjtött adatokat kizárólag a kért szolgáltatás teljesítéséhez használjuk fel. Az adatok kezelését minden esetben a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LIII. törvény előírásait maradéktalanul betartva végezzük. A részletes adatvédelmi nyilatkozat folyamatosan elérhető a honlap nyitóoldalán.

Bizonytalan? Kérdése van?

Ha az online igénylés során elakadt, nyugodtan jelölje be a “nem tudom, tanácsra, információra van szükségem” menüpontot, vagy, ha kérdése merült fel, kérjen visszahívást! Adatai megadásával még NEM TÖRTÉNIK szerződéskötés, mindössze az ajánlatot tölti ki, valamint az űrlap kitöltésével semmilyen kötelezettséget nem vállal!

 • SZERZŐDŐ: Életkori megkötés nélkül bárki lehet lakástakarék szerződő (lakáselőtakarékoskodó), akinek van magyarországi adószáma, amin nincs aktív lakástakarék szerződés, és a megtakarítást lakáscélra fogja felhasználni. Nincs életkori megkötés, és azt sem vizsgálják, van-e már ingatlan tulajdona.
 • KEDVEZMÉNYEZETTET: Egy szerződés esetén nem kell kedvezményezett megjelölnie, de Ön egy időben több szerződéssel is rendelkezhet! Azonban fontos, hogy mindegyik szerződésen más közeli hozzátartozót jelöljön meg kedvezményezettként. (A kedvezményezettnek nem kell aláírnia a szerződést) Minden közeli hozzátartozó lehet kedvezményezett anélkül, hogy tulajdonnal kellene rendelkeznie, vagy tulajdont kellene szereznie… A felhasználás egy ingatlanra is összevonható. Azaz az évek múlva kiutalásra kerülő szerződést a családon belül az a családtag használja majd fel, akinek abban az időszakban valamilyen lakással kapcsolatos kiadást kell finanszíroznia!

Mi lesz a következő lépés?

Az ERSTE Lakáselőtakarékossági Szerződéskötési Ajánlat aláírása után, a megtakarítási időszakban havonta félretesz egy megfelelő összeget, amely egy szerződés esetén maximum 20 ezer Ft lehet. Erre évente betéti kamatot és a befizetés 30%-ának megfelelő állami támogatást kap. A megtakarítási időszak minimum 4 év, maximum 10 év, eddig jár az állami támogatás.

 

Szakértő kollégánk a teljes megtakarítási ideje alatt az Ön rendelkezésére áll. (A közvetlen telefonos elérhetőségnek, a személyes tanácsadó megkülönböztetett figyelmének, és időpont egyeztetési lehetőségnek, a rugalmas, szakszerű és személyre szabott kiszolgálásnak köszönhető hatékony az ügyintézés!)

Ezután 2 hónap kiutalási időszak következik, ezalatt kell dönteni a megtakarítás felhasználásáról, illetve elvégezni a szükséges adminisztrációt, pl. a kedvezményes lakáskölcsön ügyintézését. Ezt követően lehet felhasználni az összegyűlt összeget, és a lakáskölcsönt. A lakáskölcsön igénylése nem kötelező. A kiutalt pénz lakáscélú felhasználását igazolni kell.

Fontos!

Ha Ön havonta 20 ezer forintnál többet szeretne megtakarítani, vagy a maximális szerződéses összegnél nagyobb összegre van szüksége, lehetősége van arra, hogy a családtagjai is köthessenek lakás-előtakarékossági szerződést. Így megtöbbszörözhetik a lakás célra felhasználható összeget!

Apró betűs rész, amit tudni kell szerződés előtt!

* ERSTE Lakástakarék EgyOTTHON 0159 módozat mindenkinek ajánlható, aki a közeljövőben ingatlan vásárlását, felújítását, korszerűsítését, bővítését, korábban felvett pénzintézet útján folyósított lakáscélú kölcsön kiváltását tervezi. Szerződéses módozattól függően az EBKM állami támogatással: 4,16%–11,47%. A befizetésekre és az állami támogatásra egyaránt évi 0,1 % kamat jár. A megtakarítási időszakot követően a már szerződéskötéskor előre rögzített mértékű, kedvező kamatozású forint alapú lakáskölcsön – csak lehetőség, nem kötelező –  igényelhető. Hitel kamat: 5,90 %. (THM: 5,63%–6,40%) Forint alapon igényelhető, árfolyamkockázat-mentes.

(Az EBKM a pénzintézeti termékek tényleges éves hozamát jelző mutató, melynek segítségével össze lehet hasonlítani a bankok kamatígéreteit. Az EBKM értékei a 82/2010. (III. 25.) Korm. rendelet 4.§ (4) bekezdésben foglaltak figyelembe vételével, 20 000 Ft/hó betételhelyezéssel, valamint a módozat szerinti számlanyitási- és számlavezetési díjjal kerültek meghatározásra.  A lakáselőtakarékossági szerződés meghatározott összegre vonatkozik, amelyet szerződéses összegnek nevezünk. A szerződésben meghatározott összeg egyenlő a betét, a betétre jóváírt kamat, az állami támogatás, a támogatásra jóváírt kamat és a futamidő végén a lakás-takarékpénztár által folyósítandó lakáshitel együttes összegével.)

A lakástakarék szerződés részletes leírást az Általános Szerződési Feltételek (ASZF 2017.07.01-tól letöltése), az ERSTE Lakástakarék által felszámított díjakat, költségeket a díjtáblázat (2017.06.14-től letöltése) tartalmazza. A lakástakarékpénztár egyéb költségeket csak az ügyfél által igényelt egyéb szolgáltatások után számíthat fel, melyeket díjtáblázatban kell rögzíteni.

** A számlanyitási díjkedvezmény igénybevételének  feltétele:

 1. Az ügyfél vállalja, hogy az általa megkötött EgyOtthon 0159 módozatú lakás-előtakarékossági szerződés mindenkori szerződéses összege 1%-ának megfelelő mértékű számlanyitási díj a lakás-előtakarékossági számlája terhére utólagosan beterhelésre kerül, amennyiben az alábbi vállalások maradéktalanul nem teljesülnek:
 2. Ügyfél vállalja, hogy a lakás-takarékpénztári szerződést a szerződés megkötésétől, a teljes megtakarítási időszak alatt nem szünteti meg, illetve nem valósít meg olyan cselekményt, mely a szerződés megszűnését eredményezi. Vállalja továbbá, hogy a szerződés megkötésétől, a teljes megtakarítási időszak alatt a szerződést nem osztja meg, a szerződéses összeget nem csökkenti szerződés módosítással, a vállalttól alacsonyabb betétbefizetéssel, illetve a szerződést nem ruházza át más lakás-előtakarékoskodóra.
 3. Ügyfél vállalja, hogy a lakás-előtakarékossági szerződés megkötésétől, a teljes megtakarítási időszak alatt a lakás-takarékpénztári szerződés szerinti havi rendszerességű betét befizetési kötelezettségének elmaradása nem éri el a három havi betétnek megfelelő összeget.
 4. Ügyfél megerősíti, hogy az ERSTE Lakástakarék Zrt. és az Erste Bank Csoport tagjai részére levélben, telefonon, sms/mms-ben, internetes rendszereken keresztül (pl. Netbank, stb.), e-mail-en reklám kiadványokat küldhetnek és ennek érdekében az értesítési címét és a mobil telefonszámát rendelkezésre bocsátja, továbbá az ehhez szükséges adatátadási, adat összekapcsolási és társ-adatkezelési hozzájárulását megerősíti.”

“A lakás-előtakarékoskodó vállalja és elfogadja, hogy a 2-3. pontban tett vállalások bármelyikének nem teljesítése esetén, az igénybe vett teljes kedvezményt a Lakás-takarékpénztár utólagosan jogosult a lakás-takarékpénztári számlán nyilvántartott megtakarításból levonni az alábbiak szerint. A fent írt kötelezettségek megszegése napjával a kedvezmény visszafizetése azonnal esedékessé válik. Amennyiben a lakás-előtakarékossági számla egyenlege a kedvezmény utólagos megfizetésére nem nyújt fedezetet, a különbözetet az ERSTE Lakástakarék Zrt. bármely más módon érvényesítheti. A kedvezmény kizárólagosan kötési kedvezmény, az nem vonatkozik a lakás-takarékpénztári szerződés módosításaira.

A levonás mértéke:

 • az első négy megtakarítási évben az igénybe vett teljes kedvezmény 100% -a,
 • az 5-6. megtakarítási évben az igénybe vett teljes kedvezmény 75%-a,
 • a 7-8. megtakarítási évben az igénybe vett teljes kedvezmény 50%-a, illetve
 • a 9-10. megtakarítási évben az igénybe vett teljes kedvezmény 25%-a.”

*** Ha egy hitelintézet fizetésképtelensége miatt, az ott lévő bankbetét nem vehető fel, akkor az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) az ügyfél részére kártalanítást fizet. A kártalanítás betétesenként és egy hitelintézetre összevontan legfeljebb 100 ezer eurónak megfelelő forintösszeg.

**** Az állami támogatás éves mértéke szerződésenként és személyenként, az adott megtakarítási évben – rendszeres befizetést feltételezve – az adott szerződés alapján betétként elhelyezett összeg 30%-a, legfeljebb évi 72 000 Ft, amely havi 20 000 Ft-os megtakarítás esetén érhető el.