ERSTE Lakástakarék AKCIÓ – ingyen házhoz visszük!

Most érdemes ERSTE Lakástakarék számlát nyitni! Kedvezményesen, sorbaállás nélkül!

Nyisson ERSTE Lakástakarék számlát 6, 8 és 10 éves megtakarítási időre hűségvállalási kötelezettséggel** egy havi betéttel megegyező számlanyitási díjkedvezménnyel, és díjmentesen kivisszük aláírásra a Lakáselőtakarékossági Szerződéskötési Ajánlatot az Ön által kiválasztott helyre, az Önnek megfelelő időpontban!

Miért ajánljuk Önnek?

 • Az ERSTE Lakástakarék számla nyitásához NEM KELL SORBA ÁLLNIA! Kérdéseire telefonon, írásban, előzetes időpont egyeztetéssel akár személyesen, a szükséges időt rászánva, az Ön által meghatározott helyen, és időpontban kaphat választ. Az igényléshez elég ha csak kitölti a lenti űrlapot!
 • A teljes adminisztrációt elintézzük Ön helyett! Az ERSTE Lakástakarék számla nyitásához szükséges dokumentumot szakértő tanácsadó munkatársaink segítségével akár otthonában, vagy munkahelyén is aláírhatja!
 • Szakértő kollégánk az ERSTE Lakástakarék teljes megtakarítási ideje alatt az Ön rendelkezésére áll.

Miért pont az ERSTE Lakástakarékot?

 • Az ERSTE Lakástakarék törvényi szabályozáson alapuló, rendkívül biztonságos megtakarítás
 • Kiemelkedő és garantált a hozam.  Az állam évente akár 72 000 Ft-tal járul hozzá lakáscélú terveihez!****
 • A megtakarítás teljes mértékben kamatadó- és EHO-mentes
 • A befizetett betéti összegek és azok kamatai 100.000 euró értékhatárig az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) által biztosítottak.***
 • A családon belül több szerződést is köthet közeli hozzátartozóira (kedvezményezettekre), így az állami támogatást megtöbbszörözheti és a családon belül megkötött szerződéseket a végén el lehet költeni egyetlen lakásra is. Elköltheti bármelyik közeli hozzátartozó bármely lakáscéljára is, tehát köztük a szerződőjére is!
 • Rugalmasan választhatja meg havi befizetése összegét és a megtakarítás futamidejét!
 • A kedvezményes, fix kamatozású lakáskölcsön igénybevétele csak lehetőség, nem kötelező!
 • Felújítástól a korszerűsítésen, vagy vásárláson át a hitelkiváltásra is felhasználható! A lakáscélú felhasználásról az aktuális élethelyzetének megfelelően dönthet a megtakarítási időszak végén! Az innen letölthető dokumentumból is látható, hogy ez a konstrukció gyakorlatilag minden lakással kapcsolatos költség finanszírozására alkalmas.

Hiába nagy az érdeklődés a Családi Otthonteremtési Kedvezmény (CSOK) és a kedvezményes lakáshitelek iránt, hamar kiderül, hogy önerő nélkül nemcsak az új, de a használt lakáshoz jutás is reménytelen. Az önerő összegyűjtésének pedig az ERSTE Lakástakarék az egyik legjobb módja!

Ezen felül;

 • NEM kell lakossági bankszámlát nyitnia az ERSTE Bank-nál,
 • NEM kell az ERSTE Bankhoz érkeztetnie a jövedelmét, és
 • NEM kell csoportos befizetéssel fizetnie vagy bármilyen kiegészítő terméket kötnie!
 • Az akció az ERSTE BANK HUNGARY ZRT. fiókhálózatában nem érhető el! Igényléshez elég ha csak kitölti a lenti űrlapot! 

Mennyi számlanyitási díjat spórolhat most meg?

Hűségvállalási kötelezettség mellett** most akár 56.000 Ft-tal kevesebb lehet a számlanyitási díja – havi 20 000 Ft. megtakarítás esetén -, az egy havi betéttel megegyező számlanyitási díjjal kötött szerződésnek. (Az egy havi betéttel megegyező a díjkedvezményes ajánlat részleteit tartalmazó hatályos hirdetményben (2018.01.10-től ) meghatározottak szerint feltétele, hogy a Lakás-előtakarékoskodó írásban Hűség vállalási kötelezettséget tesz!)

 • 6 éves szerződés esetében: 24.000 Ft.-tal kevesebb lehet a számlanyitási díj!
 • 8 éves szerződés esetében: 40.000 Ft.-tal kevesebb lehet a számlanyitási díj!
 • 10 éves szerződés esetében: 56.000 Ft.-tal kevesebb lehet a számlanyitási díj!

Melyik megtakarítási időt ajánlunk Önnek?

Havi 20 000 Ft megtakarítás esetén, 6 éves futamidő után Ön 4 400 000 Ft-hoz juthat hozzá, amennyiben a kapcsolódó lakáskölcsönt is igénybe veszi.*ERSTE lakástakarék egyotthon

 • Összes saját befizetés: 1.440.000 Ft
 • Állami támogatás: 432.000 Ft
 • Betéti kamat: 5.620 Ft
 • Megtakarítás összesen: 1.877.620 Ft
 • Igényelhető lakáshitel: 2.522.380 Ft
 • Hitel futamidő: 72 hó
 • Havi törlesztő: 41.690 Ft
 • Szerződéses összeg: 4.400.000 Ft****
 • 100% állami garancia
 • 0% Kamatadó
 • 0% EHO
 • Kedvezményesen nyitható!** 

 

Ebben az esetben csak 20 000 Ft számlanyitási díjat kell megfizetnie (mintha egy hónappal tovább takarékoskodna!!!), és 432 000 Ft állami támogatásra jogosult*

6 éves8 éves,és 10 éves  kalkulációs táblázat – havi 20 000 Ft megtakarítással

Mit FONTOS még tudni az igénylés előtt?

A számlanyitási díjat, illetve a havi betétet nem kell a dokumentumok aláírásakor kifizetnie:

 • A lakástakarék számla nyitását követően, az egy havi betéttel megegyező összegű számlanyitási díjat az ajánlat aláírását követő hónap 10. napjáig kell utalni. Az első havi betétet a számlanyitási díjjal együtt, vagy akár a rákövetkező hónapban is fizetheti! A lakástakarék megtakarítási ideje abban a hónapban kezdődik, amikor mind két összeg  (+ a 150 Ft. havi számlavezetési díj) beérkezett.
 • Nem az online igénylés napján kell aláírnia a dokumentumokat! A Lakáselőtakarékossági Szerződéskötési Ajánlatot az Önnek megfelelő időpontban visszük ki aláírásra!

Hogyan nyithat egyszerűen ERSTE Lakástakarék számlát?

Küldje el az adatokat 2018.02.28. napjáig, és díjmentesen kivisszük Önnek a Lakáselőtakarékossági Szerződéskötési Ajánlatot az Ön által kiválasztott helyre, az Önnek megfelelő időpontban!

A lakástakarék online igénylési űrlap kitöltéséhez szükséges iratok:

 • Adóigazolvány
 • Személyi igazolvány (ha nincs, vagy lejárt: jogosítvány, útlevél…)
 • Lakcímkártya (ha van)

Az online igénylés folyamata:

 1. Töltse ki az alábbi űrlapot! Az igénylési adatlap kitöltése csupán néhány percet vesz igénybe. (Az űrlap kitöltésével semmilyen kötelezettséget nem vállal! Az adatok alapján előkészített Lakáselőtakarékossági Szerződéskötési Ajánlat aláírásakor – a személyes adatok egyeztetését, és a teendők megbeszélését követően – is van lehetőség változtatásra…)
 2. Előzetes időpont egyeztetést követően, az megbeszélt időben – akár 24 órán belül – és az Ön által meghatározott helyszínen, aki az előkészített Lakáselőtakarékossági Szerződéskötési Ajánlatot, és az egyéb szükséges dokumentumokat aláírásra eljuttatja Önnek!
 3. A személyes adatok egyeztetését, és a teendők megbeszélését – az esetleges módosításokat, a hiányzó adatok pótlását – követően Ön aláírja a dokumentumokat! (Az aláíráskor nem kell semmit fizetnie. Az első havi betétet az aláírás hónapjának utolsó napjáig, de legkésőbb az ajánlat aláírását követő hónap 10. napjáig kell befizetni/utalni.)

A honlapon keresztül gyűjtött adatokat kizárólag a kért szolgáltatás teljesítéséhez használjuk fel. Az adatok kezelését minden esetben a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LIII. törvény előírásait maradéktalanul betartva végezzük. A részletes adatvédelmi nyilatkozat folyamatosan elérhető a honlap nyitóoldalán.

* ERSTE Lakástakarék EgyOTTHON 0159 módozat mindenkinek ajánlható, aki a közeljövőben ingatlan vásárlását, felújítását, korszerűsítését, bővítését, korábban felvett pénzintézet útján folyósított lakáscélú kölcsön kiváltását tervezi. Szerződéses módozattól függően az EBKM állami támogatással: 4,16%–11,47%. A befizetésekre és az állami támogatásra egyaránt évi 0,1 % kamat jár. A megtakarítási időszakot követően a már szerződéskötéskor előre rögzített mértékű, kedvező kamatozású forint alapú lakáskölcsön – csak lehetőség, nem kötelező –  igényelhető. Hitel kamat: 5,90 %. (THM: 5,63%–6,40%) Forint alapon igényelhető, árfolyamkockázat-mentes.

(Az EBKM a pénzintézeti termékek tényleges éves hozamát jelző mutató, melynek segítségével össze lehet hasonlítani a bankok kamatígéreteit. Az EBKM értékei a 82/2010. (III. 25.) Korm. rendelet 4.§ (4) bekezdésben foglaltak figyelembe vételével, 20 000 Ft/hó betételhelyezéssel, valamint a módozat szerinti számlanyitási- és számlavezetési díjjal kerültek meghatározásra.  A lakáselőtakarékossági szerződés meghatározott összegre vonatkozik, amelyet szerződéses összegnek nevezünk. A szerződésben meghatározott összeg egyenlő a betét, a betétre jóváírt kamat, az állami támogatás, a támogatásra jóváírt kamat és a futamidő végén a lakás-takarékpénztár által folyósítandó lakáshitel együttes összegével.)

A lakástakarék szerződés részletes leírást az Általános Szerződési Feltételek (ASZF 2017.07.01-tól letöltése), az ERSTE Lakástakarék által felszámított díjakat, költségeket a díjtáblázat (2017.06.14-től letöltése) tartalmazza. A lakástakarékpénztár egyéb költségeket csak az ügyfél által igényelt egyéb szolgáltatások után számíthat fel, melyeket díjtáblázatban kell rögzíteni.

** A számlanyitási díjkedvezmény igénybevételének  feltétele:

 1. Az ügyfél vállalja, hogy az általa megkötött EgyOtthon 0159 módozatú lakás-előtakarékossági szerződés mindenkori szerződéses összege 1%-ának megfelelő mértékű számlanyitási díj a lakás-előtakarékossági számlája terhére utólagosan beterhelésre kerül, amennyiben az alábbi vállalások maradéktalanul nem teljesülnek:
 2. Ügyfél vállalja, hogy a lakás-takarékpénztári szerződést a szerződés megkötésétől, a teljes megtakarítási időszak alatt nem szünteti meg, illetve nem valósít meg olyan cselekményt, mely a szerződés megszűnését eredményezi. Vállalja továbbá, hogy a szerződés megkötésétől, a teljes megtakarítási időszak alatt a szerződést nem osztja meg, a szerződéses összeget nem csökkenti szerződés módosítással, a vállalttól alacsonyabb betétbefizetéssel, illetve a szerződést nem ruházza át más lakás-előtakarékoskodóra.
 3. Ügyfél vállalja, hogy a lakás-előtakarékossági szerződés megkötésétől, a teljes megtakarítási időszak alatt a lakás-takarékpénztári szerződés szerinti havi rendszerességű betét befizetési kötelezettségének elmaradása nem éri el a három havi betétnek megfelelő összeget.
 4. Ügyfél megerősíti, hogy az ERSTE Lakástakarék Zrt. és az Erste Bank Csoport tagjai részére levélben, telefonon, sms/mms-ben, internetes rendszereken keresztül (pl. Netbank, stb.), e-mail-en reklám kiadványokat küldhetnek és ennek érdekében az értesítési címét és a mobil telefonszámát rendelkezésre bocsátja, továbbá az ehhez szükséges adatátadási, adat összekapcsolási és társ-adatkezelési hozzájárulását megerősíti.”

“A lakás-előtakarékoskodó vállalja és elfogadja, hogy a 2-3. pontban tett vállalások bármelyikének nem teljesítése esetén, az igénybe vett teljes kedvezményt a Lakás-takarékpénztár utólagosan jogosult a lakás-takarékpénztári számlán nyilvántartott megtakarításból levonni az alábbiak szerint. A fent írt kötelezettségek megszegése napjával a kedvezmény visszafizetése azonnal esedékessé válik. Amennyiben a lakás-előtakarékossági számla egyenlege a kedvezmény utólagos megfizetésére nem nyújt fedezetet, a különbözetet az ERSTE Lakástakarék Zrt. bármely más módon érvényesítheti. A kedvezmény kizárólagosan kötési kedvezmény, az nem vonatkozik a lakás-takarékpénztári szerződés módosításaira.

A levonás mértéke:

 • az első négy megtakarítási évben az igénybe vett teljes kedvezmény 100% -a,
 • az 5-6. megtakarítási évben az igénybe vett teljes kedvezmény 75%-a,
 • a 7-8. megtakarítási évben az igénybe vett teljes kedvezmény 50%-a, illetve
 • a 9-10. megtakarítási évben az igénybe vett teljes kedvezmény 25%-a.”

*** Ha egy hitelintézet fizetésképtelensége miatt, az ott lévő bankbetét nem vehető fel, akkor az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) az ügyfél részére kártalanítást fizet. A kártalanítás betétesenként és egy hitelintézetre összevontan legfeljebb 100 ezer eurónak megfelelő forintösszeg.

**** Az állami támogatás éves mértéke szerződésenként és személyenként, az adott megtakarítási évben – rendszeres befizetést feltételezve – az adott szerződés alapján betétként elhelyezett összeg 30%-a, legfeljebb évi 72 000 Ft, amely havi 20 000 Ft-os megtakarítás esetén érhető el.